pühapäev, 7. veebruar 2016

Pühapäevane kokakool!

Täna sai magatud enda kohta väga kaua, lausa 12ni, mis tähendas hommikusööki lõuna ajal ning teine suurem söögikord lõppes just alles nüüd. Kuna teisipäeval on vastlapäev, aga poe kuklid ei kõlba minu arust kuhugi, siis küpsetasin täna valmis tervislikuma variandi mõnusatest vastlakuklitest. Lisaks valmistasin ka õhtusöögi-kokku veetsin täna köögis 4tundi. Armastan söögi tegemist ja köögis toimetamist, aga nüüd olen küll väga väsinud kuid siiski rahul. Parim tunne kokale on ju see, kui sööjad kiidavad :)

Minu vastlakukli retsept:
*3dl piim
*40g pärmi
*70g võid
*5dl täistera nisujahu
*4dl täistera kaerajahu
*1,5 dl roosuhkrut
*0,5tl soola
*2tl kardemoni
*1muna 

(22 kuklit sain kuna tegin pisemad, kaalusin taigna 50g portsioniteks)
Kõik kuklid kaalusin 50grammisteks pallikesteks, tulevikus tean, et võiks kogust suurendada ja nt 70grammised, sest praegu tulid väikesed kuklid, samas on need ka armsakesed, aga kookoskoort palju ei mahu nende peale.

 Jätsin pallikesed peale munaga üle pintseldamist veel paariks minutiks kerkima!

Parajalt pruunid said teised, aga väga ilusad ühesugused


Seekord otsustasin vastlakuklid tervislikumaks teha ka seeläbi, et ei kasutanud tavalist poe vahukoort vaid ostsin kookospiima, mille jätsin paariks tunniks külmkappi ning seejärel kasutasin mikseriga vahustamiseks tahkunud piima osa, lisasin vanillisuhkrut ja tulemus oli imeline, nii ehtne ja hea! 


Armastan väga valmistada ja süüa erinevaid taimseid kotlette, täna aga kasutasin ka liha.Valmistasin kotlette, salatit ja täisterapastat, ikka nii, et järgmisel päeval ka süüa saaks. 
Kotlettide retsept: 
*250g kalkuni hakkliha
*400g veise hakkliha
*1 sibul
*1muna
*maitseained: küüslaugusool, küüslaugupipar, jahvatatud paprika, vahemere ürdisegu, kotleti maitseaine

Tulid väga mahlased ja hästi maitsestatud, kindlasti võtan neid homme kooli kaasa, nii on lõunasöögi mure lahendatud kuna tulemas pikk päev. 
 

Minu õhtusöök 


Salatisse panin jääkapsast, kurki, tomatit ja paprikat ning maitsestasin oliivõli ja soolaga. Lihtne kuid maitsev ja värskendav :)
 


 Täna oli lausa imeline pühapäev, kõht on nii mõnusalt täis ja ootan juba uut nädalat-treeninguid ja kooli. Homme hommikul saan alustada jalgade ja tuhara treeninguga-lemmik! Uus nädal konkurssil on täis seega nädala kokkuvõte on samuti kajastamist ootaams. Täna kirjutati, et eelmisel nädalal popima blogi valimisel saavutatud 2koha auhind on posti pandud-ootan huviga! Olen väga õnnelik, et inimesed mind tunnustanud on, mida rohkem inimesi leiab tee tervislikuma eluviisi juurde, seda õnnelikum ma olen!

Kõike ilusat ja päikest südamesse! Trennis näeme :)







 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar